Bak suikervrije pepernoten met je peuter!

Suikervrije pepernoten voor je kleuter en peuterNog een paar nachtjes slapen en de goede man is weer in het land. Terwijl de zwarte pietendiscussie hoog oplaait, bak jij pepernoten met je peuter. Suikervrije pepernoten, want je peuter krijgt al genoeg suiker binnen.
Je peuter die niet eet, krijgt gewoon lekkers. Ook rond Sinterklaastijd. Een snoepje of een koekje op zijn tijd staat los van jullie eetprobleem. Zolang je dit niet als straf of beloning gebruikt is er niets aan de hand.

Je kunt op zoek gaan naar suikervrije pepernoten in de winkel, maar hoe gezellig is het om met je peuter in de keuken te staan? Juist als je peuter niet wil eten. Samen kleine balletjes draaien om deze vervolgens voorzichtig plat te drukken en in de oven te schuiven. Op internet vind je genoeg recepten voor deze suikervrije pepernoten.

Je kunt verschillende natuurproducten gebruiken om de pepernoten te zoeten, dit hoeft niet direct zoetstof te zijn. Je kunt hier denken aan honing, kokosbloesemsuiker, oerzoet, etc. De meeste producten zijn bij een natuurwinkel te vinden.

Het leuke hiervan is dat het tegenwoordig helemaal hip is om na te denken over suikervrij snoepgoed. Natuurproducten zijn niet meer alleen voor de zogenoemde geiten wollen sokken. Ook voed je je peuter op met de gedachte dat er veel vervangers voor suiker te vinden zijn. Dat je niet direct het eerste zakje pepernoten in je boodschappenkar hoeft te gooien.

Hebben jullie de smaak te pakken? Suikervrije marsepein en gevulde speculaas behoren tot de vele mogelijkheden! Zo kan ook je peuter met een eetprobleem straks ongegeneerd genieten van die chocoladeletter in zijn schoentje.