Bescherm je kleuter tegen muggen met vitamines

Bescherm je peuter en kleuter tegen muggenDe zomer komt eraan. Hopelijk houdt je kleuter met een eetprobleem van fruit, dat is er volop tijdens de zomermaanden. Helaas betekent de naderende zomer ook de komst van muggen.

Muggen, ze prikken, houden je wakker en je kleuter of peuter is er vaak bang voor. Gelukkig kun je je kleintje en jezelf iets beschermen door het nemen van extra vitamine-B! Deze vitamine schijnt het zweetluchtje zodanig aan te passen dat muggen op afstand blijven.

Naast voedingssupplementen krijgt je kleuter of peuter vitamine-B binnen door het eten van zuivel, vleeswaren, graanproducten, groenten en fruit. Je kleuter wil niet eten, maar vindt een extra bekertje melk misschien wel lekker. Of een fruitsalade op een warme dag.

Vitamine-B is sowieso een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse voeding. Zo krijgt je kleuter of peuter er energie van en helpt het beschermen tegen infectie. Er zijn vele redenen om voldoende vitamine-B binnen te krijgen. Juist wanneer je kind niet wil eten.

Krijgt je kleuter of peuter te weinig voedingsstoffen binnen, gaat de weerstand omlaag. Als je kleuter niet wil eten of je peuter dit eetprobleem heeft, geef dan gerust een multivitamine. Dan weet je zeker dat je kleintje extra ondersteuning krijgt en de kans bestaat dat de muggen deze zomer op een afstand blijven.