Even wat meer energie voor je peuter!

Energie voor je vermoeide peuter!Het zijn spannende tijden voor onze kleintjes. De kans is groot dat ook jouw niet etende peuter of kleuter korte nachten maakt. Dat effect heeft de Sinterklaastijd op bijna alle kindjes. Door de spanning en het slaaptekort zal je peuter of kleuter moe en huilerig zijn. Geef je kleintje daarom wat meer energie.

Geef een kleuter een paar snoepjes en de kleine zal stuiteren. Heel eventjes maar en door het verkeerde ingrediënt: suiker. Van suiker zal je kleintje een korte opleving krijgen om vervolgens weer in te kakken. Geef je peuter of kleuter eten waar je energie van krijgt.

Maak een smoothie van vers fruit als extraatje. Je vermoeide peuter kan de extra vezels en vitaminen goed gebruiken. Nog beter: maak samen die smoothie. Vooral wanneer je kleuter niet wil eten is het belangrijk om je kleintje te laten helpen in de keuken. En laat je hummel dan vooral lekker snoepen van het fruit wat jullie aan het voorsnijden zijn. Natuurlijk kun je er ook wat verse groente doorheen doen.

Zet wat wortels, komkommer en tomaatjes op tafel. Ongemerkt zal je peuter hier lekker van snoepen. Ja, ook die peuter die ’s avonds weigert te eten omdat worteltjes vies zijn. Zorg dat er wat meer water gedronken wordt. Water is sowieso beter dan frisdrank, maar als je moe bent kan het voor extra energie zorgen.

Door het slaapgebrek zal je peuter of kleuter meer zin hebben in zoetigheid. Nog meer zin. Geef hier niet aan toe. Door een extra glaasje water of een mandarijn zal je kleintje een voldaan gevoel hebben en niet meer vragen om een extra chocolaatje.