Gezellig met je peuter de keuken in!

Samen koken met je peuter of kleuter.Een peuter vindt het reuze interessant om bij jou in de keuken te zijn. Je peuter is nu eenmaal graag bij je in de buurt. Ook is de keuken zo leuk omdat er altijd wel iets te bietsen valt en een peuter graag net als papa of mama doet.

Samen een gevarieerde maaltijd voorbereiden is alleen al goed voor de smaakontwikkeling van je peuter. Je peuter wordt nieuwsgierig hoe die groente dan eigenlijk ruikt en smaakt. Natuurlijk is je peuter apetrots op de kookkunsten en wil zelf als eerste opscheppen.

Laten meehelpen is ook goed voor de motorische ontwikkeling van je peuter. Je peuter wordt gedwongen bewegingen te maken die normaal niet gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan roeren of het rollen met een deegroller.

Zorg dat de keuken een veilige plaats is voor je peuter en verlies je kleintje niet uit het oog. Je peuter heeft begeleiding en grenzen nodig, kook alleen samen als daar echt de tijd voor is. Stel je in op een wat langere kooktijd en meer rommel in de keuken.

Leg je peuter in kindertaal uit hoe producten heten, waarom jullie bepaalde kruiden nodig hebben en waarom je kleintje nog niet de groente in een pan met kokend water kan doen. Er gaat een nieuwe wereld open voor je peuter en jullie hebben samen een mooi momentje. Want het belangrijkste is dat jullie er samen plezier aan beleven.