Goede tafelmanieren voor je peuter met een eetprobleem

Goede tafelmanieren voor je niet etende peuterGezond en gevarieerd koken, het eten op tijd klaar hebben, rust en gezelligheid aan tafel en je moeilijk etende peuter laten eten. Je hoofd loopt er bijna van over, waardoor je vergeet dat het nu de tijd is om je peuter tafelmanieren bij te brengen.

Je bent zo blij dat je peuter met een eetprobleem lekker eet, dat het door de vingers ziet dat er gesmakt en geboerd wordt. Of dat je het niet erg vindt dat je peuter stukjes van jouw bord pikt. Vergeet niet, deze dingen zijn moeilijk af te leren wanneer je kindje groter wordt. Immers, het mocht toch altijd al?

Leer je peuter al vroeg met een vork en lepel te eten. Ook je moeilijk etende peuter. Zeg dat je blij bent dat je peuter goed eet, maar dat eten met de handjes niet de bedoeling is. Vertel wanneer je peuter wel met de handjes mag eten, bijvoorbeeld patatjes of die stukjes paprika die je als snack geeft.

Boeren laten of uit de neus peuteren kan echt niet. Laat je peuter veel boertjes, let dan eens op het eetgedrag. Te snel eten of drinken kan de oorzaak zijn. Je peuter kopieert, zorg dat jij zelf ook rustig aan tafel zit en niet in je neus peutert.