Groente eten met lange tanden? Geef je kleuter een glas water!

water voor je peuter en kleuter!Iedere avond weer hetzelfde gezeur: je peuter of kleuter haat groente. Probeer je kleintje eens te motiveren met een glaasje water.

Volgens een recent Amerikaans onderzoek wordt groente eten een stuk makkelijker met een bekertje water bij het eten. Peuters en kleuters die limonade te drinken krijgen bij het eten, kijken negatiever tegen groente aan.

Peuters en kleuters zijn goed in staat verbanden te leggen. Bijvoorbeeld: limonade en een koekje, snoepje of handje chips horen bij elkaar. Het drinken van water wordt geassocieerd met wortels, komkommer, paprika of tomaat.  Je zou dus kunnen zeggen dat water de gezonde smaak van je kleintje naar boven brengt.

Nodeloos aan te geven dat limonade bij het eten sowieso geen slim plan is. Niet alleen om het teveel aan suiker, maar limonade geeft vooral je peuter al snel een vol gevoel. Serveer je limonade bij het eten, dan is de kans groot dat jouw peuter niet veel eet.

Het onderzoek heeft zich gericht op rauwe groente, maar dit wil niet zeggen dat dit niet werkt bij broccoli of sperziebonen. Wanneer je kleuter niet eet grijp je alles aan om dit op te lossen. Dan is een glaasje water toch één van de betere oplossingen. Werkt dit niet, geen nood, ook voor het eetprobleem van je peuter of kleuter is een oplossing.