Ik ben niet blij met wat mijn kleuter eet en drinkt bij een vriendje

Gezond eten en drinken ook bij vriendjesJe kleuter gaat naar school en ontwikkelt zich tot een gezellig sociaal wezentje. Er gaat een wereld voor je kleuter open. Want wat is er nu leuker dan bij een vriendje of vriendinnetje spelen. Je geniet van de sociale vaardigheden van je kleuter, totdat je ontdekt dat je kleuter bij dat ene vriendje cola krijgt.

Daar sta je dan met je goede gedrag. Tot voorheen had je kleuter nog nooit om cola gevraagd en nu komt hij of zij stuiterend thuis.

Laat niet aan je kleuter merken dat je dit niet leuk vindt. Je kleuter kan het gevoel krijgen iets verkeerds gedaan te hebben. Accepteer dat in andere huishoudens anders regels gelden. Leg je kleuter uit dan er thuis geen cola gedronken wordt.

Hetzelfde geldt voor veel snoepen. Hierdoor kan het zijn dat je kleuter niets meer wil eten. Zorg dat er in ieder geval wat groente en fruit gegeten wordt. Je kleuter zal niet iedere dag bij dit vriendje spelen, zorg dat jullie de volgende dag een gezonde maaltijd binnen krijgen.

Wees niet bang om het bespreekbaar te maken met de moeder van het vriendje. Immers, misschien wil zij dat jouw kindje het gezellig heeft en verwent ze je spruit net wat extra. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat je lieve, eerlijke kleuter heeft aangegeven altijd een glaasje cola te krijgen na schooltijd.