Je bent wat je eet!

Je peuter of kleuter groeit op in een warm huis. Krijgt veel liefde, aandacht en verzorging. Alleen het allerbeste is goed genoeg voor je prins of prinsesje. En zo hoort het ook. Vergeet echter niet dat voeding ook een onderdeel is van de karaktervorming van je kindje.

Er zijn veel onderzoeken geweest waarbij voeding en gedrag aan elkaar verbonden worden. Gezonde voeding zorgt voor een vrolijk, energiek en slim kind. Daarom is het zo belangrijk dat ook je kind dat niet eet toch gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Geef dus niet te snel op, je wilt immers het allerbeste voor je kleintje. Je kleuter eet niet, tenminste geen volwaardige maaltijd. Probeer dan niet te snel naar een makkelijke oplossing te grijpen. Zoals bijna iedere dag pasta of een broodje.

Je bent wat je eet. Een uitspraak die klopt, eet je kleuter veel suiker dan zul je een stuiterend kind in huis hebben. Eet je peuter veel pasta, dan is dat buikje misschien toch echt geen babyvet meer. Jij bent verantwoordelijk voor wat je kleintje naar binnen krijgt. Hier moet je je altijd van bewust blijven. Hoe moeilijk dat soms ook is.

Jij bent je kind. Alles wat jij zegt en doet, zal overgenomen worden. Vandaar dat het belangrijk is dat jij gezond eet, beweegt, plezier maakt en af en toe van een frietje geniet.