Je geeft je kleuter wat op het etiket staat

Vitaminen voor je peuter en kleuter

Gezond het nieuwe jaar in met een vitaminesupplement? Je weet wat je je peuter of kleuter geeft, wat op het etiket staat is waar.

Staat er op het etiket dat Vitamine C de afweer van het lichaam ondersteunt, dan is dat waar. Sinds december 2012 mogen fabrikanten niet meer zomaar een claim bedenken en deze op het etiket zetten. Alleen wetenschappelijk bewezen claims mogen worden gebruikt. Zo weet jij wat en waarvoor je het aan je kleuter geeft.

Momenteel zijn er 222 wettelijk toegestane gezondheidsclaims die gebruikt mogen worden. Deze claims zijn stuk voor stuk goed gekeurd door de Europese Commissie. Gebruikt een fabrikant toch een niet goed gekeurde claim, zoals bijvoorbeeld “ Vitamine C helpt je kindje bij een lage weerstand”, kan deze fabrikant een boete krijgen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel- en Warenautoriteit.

Verdiep je je op internet een beetje in dit onderwerp, merk je dat er fanatieke voor- en tegenstanders zijn van deze claims. Voor beiden valt iets te zeggen. Belangrijkste is dat jij weet wat je je peuter of kleuter te eten geeft.

Je kindje is je kostbaarste bezit en je wilt het beste voor je ondeugende peuter en actieve kleuter. Verse vitaminen zijn altijd het beste, maar we weten allemaal dat een peuter eigenwijs kan zijn en een kleuter vaak druk is met andere dingen. Hierdoor wordt er niet altijd goed gegeten. Een voedingssupplement kan een mooie aanvulling zijn. Helemaal nu je 100% kunt vertrouwen op de tekst op het potje.