Je kind het verschil tussen snoep en eten leren

Snoep! Je hebt het in vele soorten en kleuren en je kunt er niet omheen wanneer je kinderen hebt. Hoe leer je je peuter of kleuter het verschil tussen eten en snoep?

Je kleuter eet niet, maar een snoepje of koekje gaat er altijd wel in. Op ieder moment van de dag. Een snoepje eet je, dus dat is toch eten? Waarom zou je peuter bloemkool eten als een spekje veel lekkerder is.

Om je peuter of kleuter het verschil te leren, is het belangrijk dat je van ieder snoepje een feestje maakt. Een vast snoepmoment op de dag helpt daar goed bij. Overdrijf, noem het een verwennerij of een feestje wanneer jullie een snoepje nemen.

Je kunt rustig tegen je peuter zeggen dat snoep eigenlijk niet zo gezond is. Dat je door de suiker niet kan slapen en misselijk wordt. Je kleuter is al wat wijzer, die kun je vertellen waarom groente en fruit gezonder is en waarom jullie niet te vaak een snoepje eten.

Bied een snoeptomaatje, komkommer of paprikaatje aan wanneer je kind trek heeft in iets lekkers. Zo leert je kleintje dat groente ook een verwennerij kan zijn. Eet je peuter niet dan is een stukje groente of fruit natuurlijk helemaal een ideale snack.

Je peuter of kleuter mag een favoriet snoepje uitkiezen, zorg dat je deze dan ook in huis hebt. Door al die keuzes in snoep en koek raakt je kleintje in de war. Alles is lekker. Het favoriete snoepje zal een genietmomentje zijn!