Je kleuter en het tien uur hapje op school

Het tussendoortje op school voor je kleuterAlle juffen en meesters promoten een gezond tussendoortje op school. Dus daar houdt jij je aan, net als alle andere ouders. Of toch niet? Komt je kleuter steeds vaker thuis met de vraag wanneer hij of zij een koekje mee naar school mag, net als andere kindjes in de klas.

Moeilijk. Je kleuter is verdrietig omdat er altijd een appeltje, banaantje of rijstewafel in het trommeltje zit. Je kleuter ziet heerlijke koekjes voorbij komen bij de klasgenoten. Hoe los je dit op? Je kleuter begrijpt jouw uitleg niet en vindt het allemaal niet eerlijk.

Blijf consequent, hoe moeilijk dit ook is. Zeg eerlijk tegen je kleuter dat het niet mag van school en dat jij je daaraan houdt. Geef aan dat je het eens bent met school. Het is belangrijk om gezond te snacken.

Het is niet leuk je kleuter verdrietig of zelfs boos te zien. Maar dat is jouw probleem, probeer daar overheen te stappen. Laat je kleuter niet merken dat je hiermee zit.

Las een ander snoepmomentje in wanneer je kleuter uit school komt. Zo heb je een vast snoepmomentje op de dag. Dit momentje is gelijk een moment van samenzijn, niet met een kopje thee, maar met iets lekkers.

Wat ook kan helpen is je kleuter zelf uit laten kiezen wat er mee naar school genomen wordt. Zo krijgt je kleintje toch een beetje het gevoel dat hij of zij controle heeft. Uiteraard laat je kiezen uit gezonde snacks.