Je kleuter heeft groente en fruit nodig!

De koelkast en fruitschaal liggen vol met gezonde en lekkere dingen. Je kleuter denkt hier anders over, groente en fruit is vies! Waarom heeft je kleuter dit toch nodig?

Groente en fruit zitten vol vezels. Deze vezels zijn goed voor stoelgang. Heeft je kindje moeite met naar het toilet gaan? Geef dan wat meer fruit of groente, dit kan al helpen. Je kleuter is in de groei, gaat naar school, misschien al naar een sportclubje. Dit kost energie, deze energie krijgen ze door voldoende groente en fruit te eten.

Groente en fruit bevatten anti-oxidanten en veel vitaminen. Vitaminen zijn belangrijk voor jou, je peuter en je kleuter. Dat is geen nieuws. Anti-oxidanten zorgen ervoor dat schadelijke stoffen onschadelijk worden gemaakt. Het reinigt het lichaam van je kleuter en voorkomt ziektes.

Ook zal je kleuter sneller op de been zijn na een griep of verkoudheid. Ineens veel fruit en groente geven wanneer je kleuter al ziek is, heeft geen zin. Natuurlijk is het niet verkeerd, het is altijd gezond, maar juist het dagelijks nuttigen van groente en fruit zorgt voor sneller herstel.

Verwen je kleuter eens met een smoothie waar veel fruit in verwerk is, zo maak je fruit eten nog leuker. Kleuter kunnen lastig zijn met eten en het is belangrijk dat ze gevarieerd eten. Lukt het een keertje echt niet, zorg dan dat je kleuter in ieder geval de groente op eet en geef wat fruit als toetje.

Je merkt direct aan je kleuter wanneer er te weinig groente en fruit wordt gegeten. Je kleuter is sneller moe, heeft een bleek gezichtje en is hangerig. Geef wat extra fruit en de volgende dag zal je kleuter al een hoop meer energie hebben.