Je kleuter heeft opnieuw een eetprobleem

Samen koken in de vakantieMet veel liefde en geduld help je je kleuter van een groot of klein eetprobleem af. De rust rond etenstijd is weer terug. Je kind wat niet wilde eten, eet gezond en gevarieerd. Zonder zeuren. Maar dan breekt de vakantie aan.
Je kleuter is een beetje in de war. Niet meer vroeg op staan, niet meer naar school en niet meer spelen na schooltijd. En dat terwijl het juist zo leuk was. Na enkele dagen heb je het gevoel weer bij af te zijn: je kleuter eet niet.

De regelmaat in het leventje van je kleuter is weg. Je kleuter luisterde zeker wel naar jouw verhaal over de vakantie, maar had geen besef van de betekenis hiervan. Je kleintje is in de war en verdrietig. Je kleuter valt terug in het oude gedrag.

Weet dat het weer goed komt, er was eerder een periode dat je kleuter niet wilde eten. Probeer samen een nieuw ritme te vinden. Een kleuter heeft vermaak nodig, kan niet uren alleen spelen. Zorg dat er regelmaat in de eettijden komt, zodat je kleuter weet waar hij of zij aan toe is.

Jullie hoeven niet te haasten, het is immers vakantie. Dat betekent dat je kleuter wat vaker mee kan helpen in de keuken. Probeer zelf zo snel mogelijk te onthaasten, dan geniet je het meest van je kleine kokje.