Je kleuter met een eetprobleem eet wat de pot schaft

Je kind eet gewoon wat de pot schaftJe bent geneigd alleen maar te koken wat je kindje lekker vindt, wanneer je kleuter een eetprobleem heeft. Recentelijk blijkt dat allemaal hetzelfde eten voor een gezondere peuter en kleuter zorgt.

Vaak lusten peuters en kleuters alleen de ongezonde lekkernijtjes in een maaltijd. Patat, witte pasta of rijst. Kook jij apart voor je kleintje, dan is de kans groot dat daar één van de lievelingsbestanddelen inzit. Want dan eet je peuter tenminste.

Hierdoor mist je peuter of kleuter vaak belangrijke voedingsstoffen. Immers, je peuter heeft een eetprobleem en zal alleen de lekkere stukjes eruit vissen. Zodra de groente aan de beurt is, zal je peuter weigeren te eten. En dan? Want dreigen heeft geen zin.

Het oudste kind in een gezin is meestal het makkelijkste kind. Zij nemen uit zichzelf het gezonde eetpatroon van papa en mama over. Alles wat daar achteraan komt heeft eerder de neiging om te muiten.

Uiteraard is het niet altijd mogelijk om gelijktijdig aan tafel te gaan. Maar het is wel mogelijk om uit één pot te eten. Zolang je je peuter of kleuter niets anders aanbiedt, zal hij of zij jouw gezonde eetpatroon uiteindelijk overnemen. Ook die peuter die niet wil eten.