Je kleuter met een goede weerstand de winter in!

De weerstand van je peuter of kleuter wordt versterkt door voldoende slaap, veel beweging, lekker de buitenlucht in, goede hygiëne, warme kleding en natuurlijk goed eten en voldoende vitaminen.

 Welke vitamine doet wat voor je peuter of kleuter?

Vitamine A
Goed voor het afweersysteem van je kindje, vitamine A speelt een rol bij de groei, het gezichtsvermogen en de gezondheid van huid en tandvlees. Deze vitamine zitten vooral in margarine, vis en leverproducten.

Vitamine B6
Voor een goede conditie van de lymfeklieren welke voor een sterk afweersysteem zorgen. Ook krijgt je peuter of kleuter energie van deze vitamine en zorgt het voor een goede spijsvertering. Deze vitamine zitten in vlees, ei, vis, aardappelen en graanproducten.

Vitamine C
Eén van de bekendste vitamine voor een goede weerstand. Het voorkomt een verkoudheid of griep niet, maar het verkort wel voor de duur hiervan. Ook geeft vitamine C je kindje energie. Deze vitamine zit in groente, fruit en aardappels.

Vitamine D
Wordt aangemaakt door de blootstelling aan zonlicht. Vitamine D is erg belangrijk voor sterke botten en tanden. Ook draagt het bij aan een sterkere weerstand.  Aangezien deze vitaminen in zeer kleine mate voorkomt in vooral dierlijke producten is het belangrijk deze vitamine als voedingssupplement te geven. Deze vitamine zit in kleine mate in vette vis en margarine. 

Vitamine E
Beschermt de cellen van het afweersysteem en helpt bij de ontwikkeling van spier- en andere weefsels. Deze vitamine zit in noten, ei, zaden, groente, fruit en zonnebloemolie.

Het is moeilijk om te zorgen dat je peuter of kleuter dagelijks voldoende vitaminen binnenkrijgen. Een voedingssupplement zorgt ervoor dat je kindje alle benodigde vitaminen binnenkrijgt.