Je kleuter of peuter al verslaafd?

Je kleuter en peuter verslaafd aan snoep!Uit het nieuws: suiker is net zo verslavend als drugs! Daar schrik je toch wel eventjes van.  En waar je misschien nog meer van schrikt is dat suiker in heel veel producten verwerkt zit. Denk aan brood, crackers, kant en klaar gerechten en zelfs vis en vleeswaren! Je zou bijna blij worden wanneer je kleuter niet eet.

Is jouw peuter of kleuter al een suikerjunk? Door je kleintje direct een snoepje of koekje te geven zodra erom gevraagd wordt, houd je de suikerverslaving in stand. Het lichaam zal steeds meer en meer om suiker gaan vragen. Natuurlijk hoef je je kindje niet alles te ontzeggen. Snoepen is en blijft lekker.

Wordt je kleintje chagrijnig wanneer er geen zoetigheid wordt gegeven, dan komt dat echt doordat zijn of haar lichaam verlangt naar suiker. Heb je een peuter of kleuter met een eetprobleem, biedt dan direct groente aan. Twee vliegen in één klap: minder suiker en alvast wat groente binnen.

Veel mensen worden zich steeds meer bewust van wat zij eten. Wat vroeger als ontzettend alternatief werd gezien, is nu een ware hype geworden: voedsel zo puur mogelijk op je bord. En gelukkig maar, want wanneer je je erin verdiept zul je je verbazen over de ongezonde stoffen in ons voedsel.

Door het lezen van etiketten en wat vaker boodschappen doen in een natuurwinkel, zorg je al direct voor een gezonder eetpatroon. Misschien vind je het leuk om je erin te verdiepen en wil je eens een week of maand suikerloos door het leven gaan. Gewoon om te zien wat het effect is op jou en je kleuter die niet eet.

Gewoon doen. Trek je niets van anderen aan die daar commentaar ophebben. Omdat het zielig is voor je kindje. Of omdat het een hype is. En natuurlijk zal je peuter of kleuter protesteren, maar dat is een kwestie van gewenning. Wie weet wat het brengt. In ieder geval een gezond gezin zonder suikerverslaving.