Je kleuter of peuter vindt gesneden fruit veel lekkerder!

Geef je peuter en kleuter gesneden fruit!Fruit hoort bij een gezonde levensstijl. Het is ook lekker, vooral seizoensfruit. Waarom wil je kleuter of peuter dan toch liever snoep? Naast de verslavende suikers in snoep, is een snoepje nu eenmaal makkelijker eten dan een appel of een banaan.

De oplossing? Geef je kleuter of peuter gesneden fruit. Dat hoeft niet afgebeten of gepeld te worden, dit kan je kleintje zo in het mondje schuiven. Ook je kind wat niet wil eten. Makkelijk en gezond. Blijf dit ook doen wanneer je kleuter groter wordt.

Over een poosje gaat je kleuter met een eetprobleem tandjes verliezen en dan is een hap uit die appel nemen niet zo makkelijk. Nog wat later komt er misschien een beugel, nog moeilijker om een groot stuk fruit weg te krijgen. Help je kind en blijf het fruit gesneden aanbieden.

Heb je een peuter die niet eet, probeer dan eens of een fruitsalade wel naar binnen gaat. Laat je kleintje dit lekker met de handjes opeten. Zo komen er voldoende vitaminen binnen. Bovendien kun je de volgende keer wat fruit vervangen door een groente. Bijvoorbeeld paprika, dat is lekker zoet.

Zo zal je kleintje verschillende smaken leren kennen. Maak voor je kleuter die niet eet eens een boterham met lekkere, zoete aardbeien. Of met pindakaas en banaan. Krijgt je kleine toch weer een portie vitaminen binnen, lekkere vitaminen.