Je kleuter slimmer door een goed ontbijt!

Lekker ontbijten met je peuter en kleuterDat een rustig ontbijt belangrijk is voor je peuter of kleuter is natuurlijk oud nieuws. Maar nu blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat er nog een reden is voor een goed ontbijt: kinderen die iedere dag ontbijten lijken slimmer, zijn verbaal sterker en scoren hoger bij een IQ-test.Je peuter of kleuter heeft na een nacht slapen, en dus niet eten, brandstof nodig voor het lichaam en de hersenen. Een gezond ontbijt heeft grote invloed op het concentratievermogen, het geheugen en de aandacht van je peuter of kleuter. En, zoals nu blijkt, ook op het IQ.

Dat je peuter of kleuter door rustig te ontbijten verbaal sterker wordt, heeft te maken met het sociale aspect van het ontbijt. Door gezellig met je kindje te praten en interesse te tonen door vragen te stellen worden de woordenschat en kennis vergroot en verhalen begrepen. Ook zal je peuter of kleuter de goede gewoonte van jullie overnemen en oprechte interesse tonen in andere kinderen.

In verschillende onderzoeken werd er al een verband gevonden tussen niet of onregelmatig ontbijten en ongezonde gewoonten als alcohol, weinig bewegen en roken. Tijdens de peuter- en kleuterperiode worden de goede en slechte gewoonten van je kindje al ontwikkeld.  Geef je kleuter dus een gezonde start van de dag en het leven.