Je kleuter vraagt wat voedingsstoffen zijn

Zorg dat je peuter of kleuter alle voedingsstoffen binnenkrijgt!Je legt je moeilijke etende kleuter vaak uit dat het belangrijk is om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Zodat je kleuter niet ziek wordt, lekker kan spelen en goed kan leren. Een kleuter is nieuwsgierig en wil natuurlijk weten wat voedingsstoffen zijn.

Zonder voedingsstoffen kun je niet leven. Al het eten en drinken bestaat uit voedingsstoffen. Deze stoffen helpen je kleuter groeien en beschermen je kleintje tegen ziektes en vermoeidheid. Door te variëren met voedsel en drinken, zorg je ervoor dat je kleuter alle voedingsstoffen binnen krijgt.

Het zou makkelijk zijn als het lievelingseten van je kleuter alle benodigde voedingsstoffen zou bevatten. Dan had je kleuter nu vast geen eetprobleem gehad. Aan de andere kant kun je dit argument op een eenvoudige manier gebruiken tijdens de strijd aan tafel.

In simpele taal kun je je kleuter uitleggen waarom alle voedingsstoffen nodig zijn en dat deze echt niet allemaal in jouw pastaschotel zitten. Zo betrek je je kleuter meer bij jullie levensstijl en geef je je kleuter de kans om een gezonde relatie met eten op te bouwen.

Geef je kleuter gerust een voedingssupplement wanneer het eten zeer moeizaam gaat. Het vervangt geen verse maaltijd, maar kan je kleuter wel een steuntje in de rug geven. Vooral wanneer je kleuter met een eetprobleem ook nog eens slecht slaapt, kan de weerstand dat steuntje gebruiken.