Je peuter de hik door haastig eten.

Rustig eten met je peuter en kleuterHeeft je peuter of kleuter vaak de hik? De kans is groot dat je kleintje te gehaast eet. Leer je peuter of kleuter zo vroeg mogelijk rustig te eten.

De hik kan behoorlijk lastig zijn. Jij vindt het misschien schattig wanneer je kleintje de hik heeft, maar voor je peuter of kleuter is het geen feest. Het kan zelfs een beetje pijn doen. Te snel eten of drinken
kan één van de oorzaken van de hik zijn.

Het is belangrijk rustig aan tafel te zitten tijdens het eten. Leer je peuter of kleuter rustig te kauwen en het mondje leeg te hebben voordat de volgende hap erin gaat. Lekker eten kan je peuter aanzetten tot snel eten. Omdat het zo heerlijk is, wil je kleintje snel naar het volgende hapje. Leg je kleintje uit dat door rustig te eten het gerechtje nog lekkerder smaakt.

Andersom kan het ook; je kleintje vindt de groente niet lekker en wil hierom zo snel mogelijk naar binnen werken. Of wegwerken met een grote slok water. Niet doen. Je peuter leert op deze manier niet goed proeven en heeft sneller de hik. Wees consequent.

Je kleuter weet al wat betert wat hij of zij doet. Die kun je duidelijk uitleggen dat er rustig gegeten en gedronken wordt. En kijk eens naar jezelf, eet jij wel rustig? Heeft je peuter of kleuter alsnog de hik, kijk dan eens op internet. Er zijn genoeg remedies te vinden. De kieteldood schijnt te helpen, toch nog maar even stoeien na het eten!