Je peuter en kleuter in beweging!

Bewegen is gezond!Je hebt een peuter of kleuter met een eetprobleem. Het kost tijd, energie en geduld om hier samen uit te komen. Als jullie er ooit uitkomen, inmiddels zit je met je handen in het haar. Jullie komen er echt wel uit. Is het niet vandaag, dan morgen. Kijk eens naar je kindje, beweegt je kindje genoeg?

Zorg dat buitenspelen leuk blijft door nieuwe spelletjes te bedenken of bijvoorbeeld een nieuwe bal aan te schaffen. Ga samen een eindje wandelen in het bos en laat de wandelwagen thuis. Ga eens lopend naar de supermarkt of markt. Er zijn heel veel manieren te bedenken om je kleintje in beweging te krijgen. Ook binnen. Bijvoorbeeld samen opruimen, stofzuigen of verstoppertje spelen.

Het is niet het antwoord op al je gebeden, maar je peuter of kleuter in beweging brengen kan bijdragen aan een oplossing voor het eetprobleem. Immers bewegen kost energie en zal ervoor zorgen dat je kleintje trek krijgt. Wees gerust, dit zal lekkere trek zijn. Je druktemaker vraagt als eerste om een snoepje, koekje of chipje. Geef een gezond tussendoortje wat niet teveel vult.

Door meer energie te verbruiken zal je peuter of kleuter minder kieskeurig worden. Natuurlijk zal hij of zij niet juichend achter het bordje zitten. Maar het zou kunnen dat de lege maag ervoor zorgt dat er iets makkelijker gegeten wordt.

Is dit niet het geval, vergeet dan niet dat bewegen belangrijk is voor een gezonde peuter of kleuter. Van bewegen krijg je energie en voel je je vrolijk. Laat je je kleintje nu al veel bewegen, dan zal dit bij het dagelijks ritme blijven horen. Ook over dertig jaar. Vergeet jezelf niet en beweeg eens mee met je kleintje. Ga samen voetballen of tikkertje spelen. Zo blijf jij ook in beweging.