Je peuter laten spelen met eten, goed voor de ontwikkeling

Je peuter met een eetprobleem speelt graag met eten!Een leuk onderzoek uit Amerika: je peuter laten spelen met eten is goed voor de ontwikkeling. Een goede reden dus om er samen een janboel van te maken! Het onderzoek is alleen wel voornamelijk gericht op vloeibare middelen, dus zet de emmer en de dweil vast klaar!

Je peuter weigert te eten, dit komt iedere dag weer terug. ’s Morgens, ’s middags en vooral ’s avonds. Wat zou heerlijk zijn om het eetprobleem van je peuter voor één keer niet te zien. Gewoon te genieten van het eten en van je kleine manneke of vrouwtje. Dit is een daar mooie gelegenheid voor.

Je peuter zal het product de volgende keer goed kunnen benoemen door de aanrakingen en het ontdekken van de structuur. Het is geen oplossing voor het eetprobleem van je peuter, maar een welkome onderbreking van jullie dagelijkse strijd is het wel.

Dit “onderzoek” dient wel aan tafel te moeten gebeuren, dan heeft je peuter minder afleiding en dus meer aandacht voor het eten wat op tafel staat. Dus mocht je bedacht hebben er een gezellige picknick van te maken met een plastic kleed wat je zo weg kunt gooien, dan kun je dat idee beter voor een ander moment bewaren.

Al die tijd heb je je misschien (licht) geërgerd aan je niet etende peuter die alleen met het eten wil spelen. Uit dit onderzoek blijkt dat peuters inderdaad met het eten spelen, maar dat dit dus eigenlijk is om er achter te komen wat er precies op hun bordje ligt. En niet alleen omdat je peuter geen zin heeft om te eten. Dat scheelt weer een irritatiepuntje!