Je peuter op gewicht door goed slapen

Je peuter lekker slapen door gezond etenJe laat je peuter gezond eten zodat je peuter zich goed ontwikkelt, gezond opgroeit en op een mooi gewicht blijft. Maar, het slaappatroon van je peuter heeft ook invloed op het gewicht op latere leeftijd.

Peuters en kleuters die te weinig slapen hebben op latere leeftijd grotere kans op overgewicht. Kijk maar eens naar jezelf, wanneer je een korte nacht hebt gehad is de kans groot dat je meer trek hebt in chocola of ander vet eten. Dit werkt precies zo voor je peuter of kleuter. Je kindje zal meer behoefte hebben aan snoep, limonade en chips wanneer er slecht geslapen wordt.

Je kunt het ook van de andere kant bekijken. Wanneer je peuter of kleuter niet goed gegeten heeft, kan het zijn dat jullie een onrustige nacht hebben. Je kindje heeft te weinig voedingsstoffen binnengekregen om de nacht door te komen.

Nog een goede reden om gezond en gevarieerd te eten.

Om een goede nacht te kunnen maken, is het verstandig je kindje na 16.00 uur geen zoetigheid meer te geven. Dit bederft dan niet alleen de eetlust, maar door de suikers is het mogelijk dat je kindje moeilijker in slaap komt.

Om deze reden is het ook belangrijk een gezond toetje na het eten te geven. Een zoet toetje kan, maar geef dan een heel klein beetje. Alleen voor de smaak. Doe je dit consequent, zal je peuter of kleuter niet anders weten. Gezeur om meer vla of ijs heb je dan niet.