Je peuter wordt slimmer door gezond eten!

Peuters en kleuters die veel junkfood binnenkrijgen, hebben op achtjarige leeftijd een lager IQ dan peuters en kleuters die gezonde voeding aten. Dit blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de universiteit van Adelaide. Eerdere onderzoeken wezen hetzelfde uit.

Peuters en kleuters zijn nog volop met hun ontwikkeling bezig. Hun lichaam en hersentjes hebben nog een lange weg te gaan. Voor deze ontwikkeling rekenen kinderen op een goed en gezond voedingspatroon. Junkfood bevat deze benodigde voedingsstoffen niet.

De wetenschappers ontdekten dat het IQ bij peuters met een gezond voedingspatroon op achtjarige leeftijd twee punten hoger is dan bij peuters met een ongezond voedingspatroon. Peuters en kleuters met een gezond voedingspatroon aten veel groente, fruit en niet te veel zoete tussendoortjes.

Peuters met een ongezond voedingspatroon kregen veel chips, chocolade, snoepjes en andere suikers. Ook aten deze peuters weinig groente en fruit. Door dit dieet krijgen peuters drastisch weinig vitaminen, mineralen en vezels binnen. En deze voedingsstoffen hebben peuters, en kleuters, juist zo hard nodig.

Een gezin is altijd druk, gezond eten schiet er dan wel eens bij in. Schrik nu niet als je tot de ontdekking komt dat jouw peuter of kleuter eigenlijk best veel ongezonde voeding binnen krijgt. Dit wil niet betekenen dat je kindje een laag IQ krijgt. Begin vandaag met een nieuw eetpatroon. Gezond en gevarieerd eten is niet moeilijk!