Jouw servies heeft invloed op het eetgedrag van je peuter of kleuter

Je kleuter eet te veelHeb je ook zo’n mooi servies in de kast staan? Vind je het gezellig om de tafel mooi aan te kleden? Let dan wel op de het bord van je peuter of kleuter. Misschien is dit wel te groot.

Je hebt vast weleens gehoord je peuter met een eetprobleem een groter bord te geven. Dan lijken de porties kleiner. Zit misschien wat in. Maar geef je kleuter een kleiner bord zodra er zelf opgeschept mag worden.

Het grote bord zorgt ervoor dat je kindje meer opschept dan hij of zij eigenlijk nodig heeft. Natuurlijk ben je blij wanneer jouw kleuter die nooit wil eten eindelijk het bord leeg heeft. Alleen nu krijgt je kleuter te veel binnen, waardoor de kans op overgewicht wordt vergroot.

Kinderen en eten, het kan een probleem blijven. Dit specifieke probleem is gelukkig zo opgelost door een kleiner bordje te geven. Je kleuter zal zich hierdoor ook nog eens speciaal voelen. Immers, je kleine draak heeft helemaal een eigen bordje.

Blijf alert, denk niet dat je niet meer op hoeft te letten wanneer het eetprobleem van je kleuter in jouw ogen is opgelost. Kinderen blijven kinderen. Je kleuter kan opeens weer besluiten dat hij of zij drie keer moet opscheppen. Want zelf opscheppen is natuurlijk leuk.

Laat je kindje vrij, maar zorg dat je de controle houdt. Zo krijgt je kleuter een gezonde relatie met voedsel.