Laat je kleuter kaas eten om de tandjes te beschermen!

Je kind met een eetprobleem vindt kaas vast lekker!Lekker, een stukje kaas! Bijna ieder kind is er dol op. Kaas helpt niet alleen bij de aanmaak van sterke botten, maar beschermt ook tegen gaatjes. Geef je peuter of kleuter regelmatig kaas, ook wanneer je kind niet eet.

Uit onderzoek blijkt dat kaas zorgt voor een stijgende zuurgraad van tandplak en dit is positief. Hoe hoger deze zuurgraad, hoe kleiner de kans op gaatjes. Kaas beschermt tevens tegen zuuraanvallen en helpt het glazuur van de tandjes in vorm te blijven.

Je bent geneigd de lekkere hapjes uit het dieet van je kleuter die niet eet te schrappen. Je ziet liever dat je kleuter groente en fruit eet. Een stukje kaas zie je meer als een beloning. Zolang jij dit niet geeft als beloning, zal je kleintje dit ook niet als beloning zien.

Wanneer wordt het een beloning? Dit is heel eenvoudig: op het moment dat jij zegt dat je peuter of kleuter als beloning een stukje kaas mag. Of wanneer je dreigt het stukje niet te geven wanneer je kindje het bord niet leeg eet.

Zoals je waarschijnlijk al weet is teveel kaas niet goed, maar regelmatig een stukje kaas kan echt geen kwaad. De combinatie kaas en komkommer of tomaat doet het erg goed bij kleintjes. Je peuter die niet wil eten verorbert zo een gezonde snack!