Lachen is gezond!

Lachen is gezond. Gelukkig is er maar weinig voor nodig om je kleuter of peuter aan het lachen te krijgen. Een gekke bek is vaak al genoeg. Het eten van bepaalde voedingsmiddelen stimuleert je humeur. En dat van je peuter of kleuter.

Serotonine is een feelgood-stofje wat je hersenen aanmaken. Door goed te ontbijten breng je de serotonineproductie op gang. Nog een goede reden om nooit het ontbijt over te slaan! Ook koolhydraten stimuleren de aanmaak van serotonine. Eet voldoende volkorenbrood, zilvervliesrijst en pasta.

Chocolade, bananen en melk, allemaal goed voor een vrolijke, energieke kleuter. Geef je kleuter een banaan mee naar school, grote kans dat het een enorm leuke dag wordt. Eet samen met je peuter een klein chocolaatje bij jullie drinkmomentje. Genieten!

Er is veel eten waarvan je blij wordt. Lekker eten ook. Noten, biologisch mager vlees en gevogelte, vette vis, en bladgroente. Verder is het natuurlijk belangrijk goed te drinken en te zorgen voor lichaamsbeweging. Al deze factoren bij elkaar zorgen voor een energieke en vrolijke dag.

Begin de dag dus met een gezellig ontbijt, verwen je kleuter of peuter af en toe met een lekker stukje chocola, drink samen een kopje thee en doe actieve spelletjes. Waar jullie veel bij lachen!