Let jij op hoeveel zout jouw peuter binnen krijgt?

Ook je kleuter die niet wil eten krijgt genoeg zout binnenEr is tegenwoordig veel aandacht voor het feit dat we met ons allen te veel suiker en zout eten. Natuurlijk let jij op dat je kleuter of peuter niet te veel snoept. Vooral wanneer je kleuter weigert te eten zodra jullie aan tafel zitten. Maar let jij ook echt op hoeveel zout jouw kindje binnenkrijgt?

De effecten van te veel zout zijn je bekend en je kookt ook zoutloos. In het begin was het even wennen, maar nu wil je eigenlijk niet anders meer. En je peuter met een eetprobleem kent niet anders. Koop je daarnaast tevens bewust artikelen waar minder zout in zit? Of let je daar helemaal niet op? Vooral kant en klaar maaltijden bevatten veel zout. En suiker.

Maar bijvoorbeeld brood, kaas en sommige vleesproducten bevatten ook zout. En wat dacht je van het handje chips wat jouw kleintje ’s middags krijgt? Al deze producten bij elkaar opgeteld kunnen ervoor zorgen dat je peuter of kleuter teveel zout binnenkrijgt.

Je peuter wil niet eten, behalve de macaroni die oma maakt. Want oma heeft een kant en klare kruidenmix en lekker dat dat is! Je peuter met een eetprobleem vindt deze variant zo lekker door het toegevoegde zout. En de suikers niet te vergeten. Laat je peuter maar lekker genieten bij oma. Thuis letten jullie wel weer op.

Je zal merken dan niet alleen je kleintje, maar ook jij het direct proeft wanneer er zout aan een product is toegevoegd. Misschien vind je het niet eens meer lekker. Of herinnert het je eraan dat je op moet blijven letten hoeveel zout jullie binnenkrijgen.