Magere melk maakt je peuter dik!

Geef je kleuter en peuter volle melk!Denk je verantwoord bezig te zijn door je peuter magere melk te geven in plaats van volle melk, is het tegenovergestelde waar: volgens een recent onderzoek maakt magere melk je kindje dikker dan volle melk.

Peuters en kleuters die volle melk drinken komen juist minder aan dan peuters en kleuters die magere melk drinken. Volle melk geeft je kindje langer een vol buikje, waardoor er minder gegeten en gesnoept wordt.

Fijn dat volle melk langer voor een voldaan gevoel zorgt, misschien begrijp je nu waarom je peuter niet wil eten aan de ontbijttafel. Je peuter heeft een volle buik van het glas melk. Laat je peuter een paar slokjes melk drinken en dan het broodje opeten. Als laatste drinkt je peuter de beker melk leeg.

Natuurlijk los je het eetprobleem van je peuter niet op door het schrappen van volle melk. Je peuter heeft immers zuivel nodig voor een evenwichtige voeding. Geef een wat kleiner bekertje en geef gewoon volle melk.

Misschien merk je het verschil in de vraag naar iets lekkers wanneer je overstapt van magere naar volle melk. Door het volle gevoel zal je peuter minder snel trek krijgen in een koek.