www.kindervoedingscentrum.nl

Wil jouw kind
niet (gezond) eten?

Zó los je het op!

Geschikt voor mobiel


Heb jij ook een lastige eter?  


Ontdek hier, hoe je een goed en gezond etend kind krijgt. 

Wil je dat jouw kleintje zich optimaal ontwikkelt? Dan is vroeg gezond leren eten ontzettend belangrijk.

De manier waarop jouw kind vandaag omgaat met eten legt de basis voor de rest van het verdere leven.

Wanneer een kind een verstoorde relatie heeft met (gezonde) voeding, vormt dit niet alleen een risico voor zijn huidige gezondheid.

Deze verstoorde relatie kan zelfs tot gezondheidsproblemen in de toekomst leiden.

Ga altijd eerst naar je huisarts om eetproblemen te bespreken

Op latere leeftijd kunnen obesitas en
eetstoornissen als anorexia en boulimia een gevolg zijn van een vroege verstoorde omgang met eten. 

Gelukkig kun je zelf veel doen om je kindje gezond te leren eten zodat het zich optimaal ontwikkelt.

Waarom 'streng' zijn niet helpt en mogelijk schadelijk is

Denk je wel eens "Ik moet strenger zijn"? Strenge eetregels kunnen eetgedrag negatief beïnvloeden:

Amerikaanse onderzoekers publiceerden in 2003 hun studie "If you are good you can have a cookie" in het magazine Eating Behaviours. Uit deze studie bleek dat volwassenen eetproblemen kunnen krijgen wanneer hun ouders voeding gebruikten om ze als kind te straffen of te belonen.

144 volwassenen werden ondervraagd over de eetregels uit hun jeugd. Regels die het eten van bepaald voedsel stimuleerden of beperkten (zoals: elke dag fruit eten of niet meer dan één snoepje per dag), hadden weinig invloed op het latere eetgedrag.

Volwassenen die als kind met veel controleregels waren geconfronteerd zoals b.v. 'altijd je bord leegeten' kregen later meer vreetbuien en volgden vaker een vermageringsdieet.

Doe de test:

Heeft jouw kind
écht een probleem?


Maak jij je zorgen over het eetpatroon van je kleintje?

Vrienden en familie doen er soms makkelijk over: 
"Ze groeit er vanzelf overheen" of "je maakt je te veel zorgen"

Misschien hebben ze gelijk.

Sommige kinderen groeien er overheen - en ouders maken zich 
inderdaad soms te veel zorgen. Er zijn helaas toch veel kinderen die niet de juiste voeding krijgen om gezond en gelukkig te blijven.

Komt dit je bekend voor?

Je kind drinkt melk of sapjes - maar weigert vast voedsel? Een  vloeibaar dieet is alleen geschikt voor heel jonge baby's. Later is ook vast voedsel nodig zodat je kindje zich goed blijft ontwikkelen.

Je kind krijgt regelmatig driftbuien tijdens etenstijd? Dit gedrag kan tot negatieve associaties met eten leiden, die een levenlang kunnen duren. Ontdek op deze pagina hoe je aan dit onacceptabele gedrag een eind maakt.

Je kind eet alléén wit brood, witte rijst, witte crackers etc. Deze voedingsmiddelen hebben weinig voedingswaarde en je kind heeft heeft juist de vitaminen en mineralen nodig die in groente, fruit en volkoren voedingsmiddelen aanwezig zijn.

Je kind smeekt voortdurend om snoep of snackjes? Wanneer je kleintje weigert zijn middageten op te eten maar 5 minuten later zeurt om koekjes of chips heb je een probleem. Gelukkig is er een snelle oplossing voor dit veel voorkomende probleem! Je bent eindelijk op de juiste pagina beland :)

Je kind weigert om iets nieuws te proberen? Kinderen zijn kieskeurige eters maar wanneer je kindje NOOIT iets anders wil eten dan zijn 3 favoriete maaltjes, laat ik je een truukje zien waarmee je nieuwe én gezonde gerechten presenteert, die je kind wél zal willen proberen.

Kun je één of meerdere van deze vragen met "JA" beantwoorden, dan is er inderdaad een eetprobleem.

Het goede nieuws is, dat jij de huidige situatie eenvoudig weer onder controle kunt krijgen


Wil jij ook een slim kind?

Gezond eten is een MUST!

Onderzoekers van de engelse Bristol Universiteit toonden aan dat wanneer een kind ongezonde voeding krijgt, deze later een lager IQ zal hebben dan leeftijdsgenoten die wel gezonde voeding kregen van hun ouders. (bron: Journal of Epidemiology and Community Health)

De groeisnelheid van de hersenen is het grootst tijdens de eerste drie levensjaren.

Het is daarom belangrijk dat jij zorgt voor een dieet dat voldoende vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen bevat.

De eerste stap op weg naar het oplossen van eetproblemen is precies te begrijpen waarom jouw kindje worstelt met eten … en wat jij zélf kunt doen om optimaal voor je kleintje te zorgen met gezonde voeding.

Ouders hebben de (soms lastige!) verantwoordelijkheid om goed gefundeerde beslissingen te maken over het dieet van onze kinderen.

Zó doe je het!
Download nu

"Help! Mijn kind wil niet eten"

*Geschikt voor computer, iPhone, smartphone, iPad en tablet

Gezellig met je peuter en kleuter aan tafel

Stop de strijd en maak het weer gezellig aan tafel

Gezonde voeding voor peuter en kleuter

Geniet van een vrolijk, gezond etend kind

Samen koken met je peuter of kleuter.

Krijg de controle snel en eenvoudig terug

Geniet van een gezond etend kind
Met deze unieke stap-voor-stap methode 

Geef je peuter en kleuter gesneden fruit!

De makers van kindervoedingscentrum.nl hebben 14 maanden gewerkt aan een eenvoudig te volgen, stap- voor stap programma dat ouders — zoals jij — gebruiken om eetproblemen van hun kind op te lossen.

Eindelijk een praktische en snel inzetbare methode

Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat er weinig écht praktisch advies te vinden is op internet of in (ingewikkelde) boeken. Als je zélf ouder bent van een lastige eter is het verwarrend om steeds weer tegenstrijdige informatie te moeten lezen.

Iedere (zelfbenoemde) mama-expert op forums weet het zogenaamd beter of neemt jou niet serieus.

Kies voor de beproefde methode die sinds 2009 al vele wanhopige ouders heeft geholpen om hun kleine eetduiveltje in een lief etend engeltje te veranderen!

Er is veel tijd gestoken in het ontwikkelen van een praktisch en snel inzetbare methode.  Volg precies de stappen en tover een glimlach op het gezicht van je moeilijke eter met nieuwe gezonde maaltijden. 

Ontdek binnen enkele minuten:

 •  Hoe je de strijd aan tafel voor ééns en voor altijd stopt. Dit heeft bijna niets te maken met eten en alles met tafelmanieren, ik laat je het geheim zien van het beëindigen van die frustrerende machtsstrijd.
 •  Hoe je exact weet hoeveel voeding je kleintje nodig heeft om gezond te blijven. Je zult versteld staan wanneer je dit leest op pagina 25.
 •  De waarheid over 'straf en beloning' en waarom deze nooit moeten worden ingezet als je een problematische eter hebt. Ik vertel je precies wat je wél kunt doen.
 •  De schokkende waarheid over fruitsappen. Zélfs 100% puur fruitsap zonder toegevoegde suikers zou je maar één keer per dag aan je kind mogen geven. Waarom? Verwonder je over het antwoord in "Help! Mijn kind wil niet eten"
 •  Welke twee belangrijke eet- beslissingen je mag overlaten aan je kind. En twee beslissingen die jij ALTIJD moet maken.
 • Het ‘troost eten’ dilemma. Wist je dat de sensatie van honger en angst op elkaar lijken? Wanneer jij je kind 'troost eten' geeft wanneer het ziek is, verdrietig is of pijn heeft, kan dit troost-patroon leiden tot serieuze eetproblemen later in het leven. Ontdek hoe je hier het beste mee kunt omgaan.
 •  Hoe jouw smeken om het “één hapje maar” de relatie van je kind met eten juist verstoort. Wanneer jij je kleintje iedere keer beloont met ijs wanneer deze zijn groente eet, moet je hier ONMIDDELLIJK mee stoppen! Lees hier meer over op pagina 40.
 •  En nog veel meer handige tips rondom het eten van je kleintje

Neem de stress weg rondom etenstijd

Ouders zijn enthousiast over de resultaten van de stap-voor-stap methode in  "Help! Mijn kind wil niet eten" omdat het de stress en de zorgen écht wegneemt.

De belangrijkste manier waarop dit gebeurt is door de verantwoordelijkheid voor het maken van gezonde keuzes, bij je kind neer te leggen

… waar het zou moeten zijn!

Dit klinkt waarschijnlijk gek, niet?

Een peuter of kleuter die intelligente, gezonde beslissingen maakt over zijn eigen dieet? Wanneer je de methode precies volgt is het bijna onmogelijk voor je kleintje om ongezonde beslissingen te maken. Je zult versteld staan.


Het succesverhaal van Alette  
en haar dochtertje Joanna

*De gebruikerservaringen op deze website zijn niet representatief voor alle gebruikers en geven alleen informatie over de ervaring van het individu

"Minder strubbelingen en een stuk gezelliger ..."

(...) tijdens het lezen van "Help! Mijn kind wil niet eten" leek het net of het over ons ging. Het bijzondere wat ik las, is dat je kind zelf wel aangeeft hoeveel het nodig heeft. Dat een kind niet veel nodig heeft om te ontwikkelen. Als ze maar over de hele dag gezien, gespreid eten en op gezette tijden. Ja ,ok op gezette tijden vind ik logisch en dat ze ’s morgens, ’s middags en ’s avonds moeten eten, maar nooit gedacht dat kinderen in het algemeen niet zo heel veel nodig hebben"

Lees hier het hele verhaal 


Ontvang Tips & Tricks die direct werken

 •  Een slimme ‘presentatie’ truc die voorgoed een einde maakt aan die frustrerende machtsstrijd. Zie pagina 30, het zal je misschien "te mooi om waar te zijn" in de oren klinken maar het werkt écht
 •  Een simpele regel die ervoor zorgt dat je kind geen zin in snoep krijgt: wanneer je deze regel instelt zal je ook je eigen zin in zoetigheid onder controle houden. Zie pagina 45
 •  Waarom je nooit groente in het favoriete maaltje van je kind moet verstoppen. Ontdek hoe je jouw kind wél zijn of haar groente laat opeten
 •  Hoe je snel een eind maakt aan die vervelende ‘toetje discussie’. Wanneer jouw kleintje alleen zijn eten wil opeten als er ijs in het vooruitzicht wordt gesteld zal je extra aandacht willen besteden aan pagina 29
 •  En nog veel meer tips die je direct kunt gebruiken

Dit zeggen andere ouders:

"Eindelijk gelukt om goed te eten met onze dochter"

"Alles had ik al geprobeerd, omkopen, boos worden, het hielp allemaal niets. Ik maakte me zorgen, want als moeder ben je toch bang dat je kind niet genoeg vitamientjes binnenkrijgt. Toen ik je website las herkende ik zoveel! Ik besloot om je e-book te downloaden omdat ik eindelijk eens zonder stress wilde eten.

Tijdens het lezen ontdekte ik dat ik eigenlijk alles verkeerd deed wat ik maar verkeerd kon doen. Maar dankzij jouw tips is het me eindelijk gelukt om goed te eten met onze dochter, en ze vindt gezond eten nu zelfs leuk!!! Marieke dankjewel!"

Ilse de jong Mama van Anna 

*De gebruikerservaringen op deze website zijn niet representatief voor alle gebruikers en geven alleen informatie over de ervaring van het individu

"Weer normaal eten met zijn drieen zonder tranen en ruzie"

"Bah, dat lust ik niet mama" Kay wilde niet eten, niet proeven en iedere maaltijd liep dan ook uit op ruzie inclusief huilpartijen en een zwaar gefrustreerde mama en papa. We wisten echt niet meer wat te doen. Wat kan je nog doen als je kind zo koppig is en steevast weigert om te eten???

Iedereen zegt ook weer wat anders: beloon hem met een lekker toetje, laat hem niks eten... allemaal geprobeerd en het hielp allemaal niets. Ik maakte me superveel zorgen wat kon ik nog doen:(  Een vriendin wees mij op jouw website, wat een openbaring! Eindelijk lukte het me om Kay te laten eten, door hem zelf verantwoordelijk te maken voor zijn eetgedrag. Langzaam maar zeker verbeterde de situatie, eindelijk weer normaal eten met zijn drieen zonder tranen en ruzie.

Ik wil je bedanken voor het schrijven van dit geweldige hulpmiddel! Ik raad het iedere ouder met een lastpost van een eter dan ook van harte aan."

Joyce & Marcel Ouders van Kay (4jaar)

Download nu

"Help! Mijn kind wil niet eten"

Stel je eens voor hoe het zal zijn
als straks je gezin gezellig aan tafel zit ...

... en hoe jullie samen genieten
van een gezonde maaltijd, zonder gedoe?

 1. Los snel jullie eetproblemen op

 2. Maak een einde aan de strijd rondom eten

 3. Geniet van een vrolijk, gezond etend kind
 4. ​Krijg de controle eenvoudig terug
 5. ​Schenk je kind een optimale ontwikkeling
 6. Maak het weer leuk en gezellig aan tafel!

Inclusief:

De snelste manier om je kind gezond te laten eten, is een maaltijd serveren die je kleintje LEKKER vindt!

Het is alleen niet makkelijk om als ouder te concurreren met snacks (vol suiker) die zo'n grote aantrekkingskracht op je kind hebben.

Daarom ontvang je dit exclusieve recepten e-book vol met lekkere én gezonde gerechten* die zelfs de lastigste peuters en kleuters niet kunnen weerstaan.

*eenvoudig en snel te bereiden


 * Wat iedere moeder zou moeten weten over hygiëne en veiligheid in de keuken 

 * Welke groenten gevaarlijk voor de gezondheid van je kind kunnen zijn

* De waarheid over kleur, geur- en smaakstoffen. Hoe schadelijk zijn ze nu écht voor je kindje?

* En nog meer antwoorden op belangrijke vragen rondom veilig eten met je kind.

"Help! Mijn kind wil niet eten"

Geschikt voor Mobiel

39,95 €
Nu tijdelijk voor 17,-

Je ontvangt direct
een toegangs link
via e-mail

Betaal veilig met iDeal

"Ze eet nu ook groente tijdens het avond eten ... "

"Mijn meisje van ruim 3 eet overdag wel goed, boterhammen, crackers en fruit en soms komkommer en tomaten erbij, alleen het avond eten hoefte ze niet althans de groenten niet. Aardappels wel, maar de rest van de groenten niet en we hadden van alles geprobeerd om het anders te krijgen maar niks werkte.

En dwingen hou ik zelf niet van (heb ik zelf als kind zijnde genoeg ervaringen mee) daar pas ik dus voor. Dat werkte al helemaal niet. Maar wij waren wel ten einde raad, hoe we dit nou konden oplossen. Ik ben daarom heel blij dat ik jouw site heb gevonden. Met jouw goede tips en adviezen gaat het nu eindelijk beter. Ze eet nu ook groente tijdens het avond eten! Bedankt"

Merel Mama van Karlijn (3jaar)

"duidelijke tips maar ook wat je vooral niet moet doen ..."

"Toen ik voor de zoveelste keer een boterhammetje stond te smeren als avondeten voor mijn zoontje dacht ik…. en nu gaan we het anders doen. Ik had gewoon genoeg van het streng zijn, vliegtuigje spelen met de lepel en al het andere wat ik al had geprobeerd om mijn zoontje te laten eten.

Via internet vond en kocht ik: help mijn kind wil niet eten! Nog meteen diezelfde avond heb ik het helemaal gelezen. Het leest lekker weg en ik heb er echt van genoten. Wat een herkenning! Ik ben dus niet alleen. Je pakket geeft duidelijke tips maar ook wat je vooral niet moet doen. Ik ben meteen de volgende dag gestart met de tips en we hebben al een aantal succesjes geboekt."

Annemarie Goudriaan Mama van Bas (2 jaar)

Wacht niet langer,
begin binnen enkele minuten

Wacht niet langer en kom nu in actie, geef je kind de gezonde voeding die het zo hard nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Vergeet niet: de voeding die jij je kind geeft tijdens deze eerste jaren, zijn letterlijk van levensbelang.

JIJ legt nu dé basis voor de rest van het leven van je kind zodat je kind opgroeit tot een evenwichtige volwassene met een goed paar hersens en een gezond en sterk lichaam.

Hartelijke groeten van Marieke

P.s. Laat je me nog even weten hoe het is gegaan?

"Help! Mijn kind wil niet eten"

​Geschikt voor Mobiel

39,95 €
Nu tijdelijk voor 17.-

Je ontvangt direct
een toegangs link
via e-mail

Betaal veilig met iDeal