Mijn kind wil niet warm eten!

Je peuter of kleuter eet alleen broodBrood! Dat is wat je peuter of kleuter het liefst eet. Bij het ontbijt, de lunch en het avondeten. Geen aardappels, pasta, groente, vlees en vis. Brood en anders maar niets.

Gelukkig is jouw kindje niet de enige, bijna alle ouders maken deze fase met hun prins of prinsesje door. Sommige kindjes willen alleen nog pasta, anderen alleen rijst. Dan zijn er kindjes die plots weigeren groente te eten of juist hun brood laten staan.

Het kan erg frustrerend zijn, probeer dit niet te laten merken aan je peuter of kleuter. Wil je kleuter niet eten en wordt er gevraagd om een boterham, wees dan de slimste. Varieer met bruin brood. Een boterham met kaas of worst en een plakje komkommer en tomaat is heerlijk.

Neem je kind mee boodschappen doen en vertel dat jullie één avond brood eten die week. Je kind mag voor twee andere avonden de maaltijd bepalen. Jouw voorwaarde is dat deze maaltijd bestaat uit warme groente en  aardappels, pasta of rijst. En natuurlijk vlees, vis of een vleesvervanger.

Je kleuter die niet eet voelt zich ineens een hele grote dame of knul. Helemaal als je voorstelt om samen te koken. Wat een feest! Geef je kleintje dan ook die beloofde broodmaaltijd. Alleen gebruik dit niet als beloning, dat helpt niet. Jullie eten één avond brood omdat jullie dit samen afgesproken hebben.