Mijn kleuter eet niet, helpt regelmaat?

Je peuter of kleuter een moeilijke eter: regelmaat helpt!Rust, reinheid en regelmaat. Dat zijn drie woorden die je vaak hoort na de bevalling van je kindje. Deze drie woorden blijven terugkomen. Rust, reinheid en regelmaat helpen je in de strijd tegen het eetprobleem van je kleuter.

Kleuters krijgen tussen vijf en zes uur trek. Zelfs jouw kleuter met een eetprobleem. Het lijfje van je kleintje vraagt om nieuwe energie. Blijft deze vraag onbeantwoord, wordt je kleuter huilering, hangerig, vervelend en zelfs chagrijnig.  Rustig koken en gezellig tafelen is er dan niet meer bij.

Het is lekker om te kijken hoe de dag verloopt. Eten wanneer het uitkomt, zonder op de klok te kijken. Toch is het verstandig iedere dag rond dezelfde tijd te eten. Alle maaltijden. Door deze regelmaat zal er meer rust aan de eettafel komen.

Regelmaat in het eetpatroon heeft als positief gevolg een regelmaat in het slaappatroon. Hoe later je eet, hoe later je kleintje naar bed gaat. Slaap is heel belangrijk voor een kindje. Vooral een kleuter; net naar school, speelafspraakjes en misschien zwemles. Die slaap heeft je kleintje hard nodig. Ook om beter te eten.

Je kleuter zal zich aanpassen aan deze regelmaat. Het lijfje zal om energie vragen rond de tijd dat jullie altijd eten. Mooi zo, want jij hebt het eten klaar en je kleuter heeft geen tijd om vervelend en huilerig te worden.

Je kleuter zal meer energie hebben en vrolijker zijn. Jullie kunnen je in alle rust concentreren op het eetprobleem van je kleuter.