Mijn kleuter heeft een voedselallergie

Je wilt dat je peuter of kleuter zo gezond mogelijk eet. Kinderen, vooral peuters en kleuters, kunnen moeilijk zijn wanneer het om eten gaat. Wanneer je kindje daarnaast nog een voedselallergie heeft, kunnen er helemaal momenten zijn dat je het niet meer weet.

Een voedselallergie staat los van een moeilijke eter. Dit zul je echt gescheiden van elkaar moeten zien. Laat de medelijden die je hebt met je peuter of kleuter niet meespelen in het eetgedrag. Natuurlijk is het niet leuk als je kindje een voedselallergie heeft, maar jullie moeten er samen mee om leren gaan.

Ook een kindje met een voedselallergie kan gevarieerd eten. Er zijn in deze tijd gelukkig genoeg vervangende levensmiddelen verkrijgbaar. Je zult je hierin moeten verdiepen. Kom je er zelf niet uit, maak dan eens een afspraak met een diëtist.

Kleuters leren steeds beter hoe ze een loopje met je kunnen nemen. Wordt niet onzeker door het gedrag van je kleintje. Wanneer je peuter of kleuter bijvoorbeeld een glutenallergie heeft, dan is het niet nodig om de broccoli te laten staan.

Je zult merken dat wanneer jij er op een relaxte manier mee omgaat, je kindje dit van je overneemt. Al heel snel hoef je geen lijstjes meer mee te geven wanneer je kleuter ergens gaat spelen en eten. Je kleine, wijze spruit weet zelf heel goed welke voedingsstoffen er gemeden dienen te worden.

Je kleuter vindt het interessant dat hij of zij net iets anders is dan het vriendje. Zodra er iets voor het neusje komt wat een allergische reactie kan veroorzaken, zal je kleuter dit aangeven. Om vervolgens uitgebreid te vertellen wat er wel en niet gegeten mag worden. Kleintjes worden snel groot.