Even kennismaken

Mijn naam is Marieke ten Cate, moeder van twee heerlijke dochters. Ik heb kindervoedingscentrum.nl in 2009 opgezet omdat ik mijn eigen omgeving merkte dat veel ouders van (voornamelijk) jonge kinderen grote problemen ondervonden met allerlei zaken rondom kindervoeding.

Vooral de strijd tijdens de maaltijden bleek een terugkerend probleem te zijn voor veel ouders.

Ik kan uit eigen ervaring spreken: mijn oudste dochtertje was een regelrechte ramp tijdens het eten! Ik werd behoorlijk wanhopig van alle drama’s die we iedere dag weer meemaakten.

Na maanden van strijd en frustratie kwam ik in contact met Tracy Middleton, een gerespecteerd dietiste en voedingsdeskundige die gespecialiseerd is in het werken met jonge kinderen. Een nieuwe wereld ging voor me open!

Tracy’s zachte, gezins-georienteerde aanpak werkte perfect… zo kon het dus ook! Tracy en ik raakten bevriend met elkaar en we besloten om samen een eBook te schrijven om meer ouders te kunnen helpen met het oplossen van eetproblematiek.

We werkten 14 maanden aan het eBook en uiteindelijk is het een effectieve handleiding geworden voor iedereen die te maken heeft met een moeilijk etend kind en snel de problemen wil oplossen.

Ik besloot om kindervoedingscentrum.nl op te zetten om regelmatig nieuwe informatie te kunnen publiceren over gezonde voeding voor kinderen.

Door informatieve artikelen op deze website te plaatsen hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een gezonder voedingspatroon van kinderen in Nederland.

Veel plezier op de website toegewenst!

Marieke ten Cate