Potjesvoeding en verse voeding voor je kind?

Potjesvoeding of verse voeding voor uw kind?De schappen in de supermarkt staan er vol mee: potjes kindervoeding. Kant en klare maaltijden voor de kleinsten onder ons. Lekker makkelijk voor de ouders, even in de magnetron en klaar. Geen gedoe met staafmixers en enorme hoeveelheden. Je weet wat je je peuter geeft, alle ingrediënten staan immers op het etiket.

Er zijn ouders die zweren bij het geven van uitsluitend vers bereide maaltijden. Dit is beter voor de smaakontwikkeling van de kinderen, in potjesvoeding zit teveel suiker, hoe kan gezond eten zo lang houdbaar blijven. Potjesvoeding dient te voldoen aan de strenge eisen van de Nederlandse Warenwet. Wanneer een merk niet aan deze eisen voldoet, wordt het niet verkocht.

Een vers hapje is in een handomdraai gemaakt. Je maakt in één keer meerdere porties, de rest vries je in. Zo heb je altijd een maaltijd bij de hand voor je peuter. Op potjesvoeding staat aangegeven vanaf welke leeftijd je kindje het mag hebben. Sommige groenten en vleeswaren zijn nog niet geschikt voor je kleine peuter. Wanneer je zelf babyvoeding maakt, houd hier dan rekening mee.

Potjesvoeding is meestal heel fijn gemalen. Oudere peuters leren hierdoor niet wennen aan vast voedsel en zullen gaan kokken wanneer er een stukje in het eten zit. Doordat potjesvoeding vaak uit meerdere soorten groenten bestaat, leert je peuter niet om verschillende smaken te onderscheiden. Een vers hapje bestaat meestal uit één groente, zo leert je peuter de verscheidene smaken kennen en zal een voorkeur ontwikkelen.

Het meest handige is om verse hapjes en potjesvoeding naast elkaar te geven. Potjesvoeding is onderweg of wanneer je peuter uit logeren gaat erg handig. Is je peuter alleen maar vers eten gewend, is de kans groot dat potjesvoeding niet gewaardeerd wordt. In potjesvoeding zit alles wat je kindje nodig heeft, zo weet je dat hij of zij alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Vooral bij slechte eters kan dit af en toe een uitkomst zijn.