Samen een balansdag!

Een balansdag voor je kleuter met een eetprobleem!De balansdag, wie kent hem niet? Misschien las je zelf wel eens een balansdag in. Na een dinertje of een feestje. Waarom dan geen balansdag voor je peuter of kleuter? Vooral in deze gezellige tijden waar toch net iets meer gesnoept wordt.

Een balansdag betekent niet dat jullie een maaltijd overslaan, al zou dat je niet etende kleuter natuurlijk wel uitkomen. Het betekent dat jullie wat minder eten, meer bewegen en de snoeppot een dagje dichtlaten. Als tussendoortje nemen jullie een extra stukje fruit, groente of een soepstengel. Het is nu niet alleen pepernoten-, maar ook mandarijnentijd. Bijna alle kinderen zijn dol op mandarijnen, zelfs jouw peuter die weigert te eten. Twee mandarijnen staan voor één stuk fruit.

Je kleuter is een moeilijke eter, je bent blij wanneer er überhaupt iets gegeten wordt. Die balansdag is dan toch helemaal niet nodig? Jawel, op deze balansdag krijgt je kleuter minder suiker binnen, meer vitaminen en vezels en meer beweging. Dat is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de toekomst.

Door je kleuter nu al kennis te laten maken met de balansdag, zal dit gewoon gevonden worden. Wanneer je kleintje volwassen is, en hopelijk geen eetprobleem meer heeft, zal de balansdag een onderdeel van zijn of haar levensstijl zijn. En wie weet, heeft je niet etende kleuter of peuter zo’n gezonde trek dat het gezonde avondmaal er ingaat als koek!