Tips om je kleuter gezond te laten eten tijdens de vakantie

Yes! De vakantieperiode is aangebroken. Heerlijk met je peuter of kleuter een poosje weg. Of thuis genieten van het niets moeten. Tijdens de vakantie kun je snel terugvallen op makkelijke en ongezonde voedingsstoffen.

Hoe je kleuter die niet eet toch gezonde voeding tijdens de vakantie binnenkrijgt:

  1. Fruit! Vooral in de zomermaanden is er overal fruit te verkrijgen. Laat je peuter of kleuter hier lekker van snoepen op de momenten dat je kleintje dit wil!
  2. Water! Als het warm is, zorg dat je peuter of kleuter goed drinkt. Geef je peuter of kleuter een flesje en zorg dat dit gevuld blijft. Let wel op dat wanneer je kind niet wil eten je niet vlak voor de maaltijd een heel flesje geeft. Dan is het buikje te vol om nog te kunnen eten…..
  3. Regelmaat! Ook tijdens de vakantie heeft je moeilijk etende peuter of kleuter behoefte aan regelmaat. Probeer op vaste tijden te eten. Is het te warm voor een hele maaltijd, dan is het ook gezellig om samen wat fruit, groente of een broodje te eten.
  4. Kook! Kook bijvoorbeeld om de dag zelf een maaltijd in plaats van af te halen. Zo heb je zelf controle over een gezonde maaltijd en je kleuter met een eetprobleem zal het geen probleem vinden om je te helpen.
  5. Verwen! Jullie zijn even uit de dagelijkse sleur. Verwen je kleintje met een waterijsje of een pizza. Je kind wat nooit wil eten zal een positieve kijk op het eten krijgen.

Je hebt vakantie, bent ontspannen, rust uit en hierdoor zul je zelf ook een andere kijk op het eetprobleem van je kind krijgen.