Tips om je peuter en kleuter vooral veel te laten snoepen!

Snoep is lekker, dat hoef je je kleuter of peuter niet te vertellen. Vooral in deze tijd van het jaar word je overspoeld met lekkere dingetjes.

Leer je peuter of kleuter zo veel mogelijk te snoepen op een dag.

Gooi niets weg. Je kleuter zal een tas vol snoep met Sint Maarten ophalen. Bewaar dit allemaal. Je kleuter merkt direct wanneer jij één van die tachtig snoepjes hebt weggegooid. En dat betekent oorlog! Ook alle pepernoten, marsepein, chocolade en schuimpjes: bewaren!

Stel geen vaste eet- en drinkmomentjes in gedurende de dag. Laat je kindje zelf een koekje, snoepje of chipje pakken wanneer hij of zij daar zin in heeft.

De hele dag lekkere, zoete sappen en frisdranken. Je peuter hoeft geen water of thee te (leren) drinken; een glaasje limonade is toch veel lekkerder, ook bij het broodje.

Laat al het lekkers goed in het zicht liggen. Zo wordt je peuter of kleuter vanzelf aan het snoepen herinnerd. Het zou kunnen dat je kleintje zo druk aan het spelen is dat er niet meer aan snoep en koek gedacht wordt! En dat kan natuurlijk niet.

Kijken jullie ’s middags een film of hebben jullie visite? Zet dan altijd bakjes chips op tafel. Komkommer, tomaat, wortels en paprika’s zijn veel te gezond en dus bij voorbaat al niet lekker.