Waarom een gezonde relatie met eten zo belangrijk is voor peuters en kleuters

Om gezond, energiek en vrolijk door het leven te gaan is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Zodat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Dit wil je aan je peuter of kleuter meegeven.
Maar er zijn meer redenen om je peuter of kleuter te leren op een gezonde manier met eten om te gaan.

Wanneer je peuter of kleuter nu al leert wat een gezond eetpatroon is, is de kans op een eetstoornis op latere leeftijd kleiner. Door gezond te eten zal je peuter of kleuter lekker in zijn of haar vel zitten. In combinatie met bewegen is de kans op overgewicht klein en zal je kleintje op latere leeftijd niet geobsedeerd raken door het gewicht.

Door je peuter of kleuter op een gezonde en geduldige manier te leren eten, zal hij of zij zich strakjes niet gaan afzetten door alleen maar ongezonde dingen te eten. Natuurlijk duurt het nog heel lang voordat jouw kleintje zelfstandig eten kan kopen. Echter, nu is de tijd om een stevige basis te leggen.

Door geduld te hebben en niet boos te worden verminder je de druk en stress rondom eten. Je peuter of kleuter zal veel meer ontspannen met gezond eten omgaan. Het hoort nu eenmaal zo. Niet omdat mama het zegt, maar omdat het gewoon zo is.
Je kleintje zal straks op de middelbare school echt wel eens een ongezonde snack kopen, net als de klasgenoten. Maar je kleintje zal met hetzelfde plezier een gezonde snack kopen. Misschien nog wel met meer plezier.