Waarom is vis gezond voor mijn peuter of kleuter?

Vis: lekker en gezond eten voor je peuter en kleuter!Jullie leven zo gezond mogelijk. Voldoende lichaamsbeweging, gezond eten en genoeg drinken. Dus eten jullie twee keer in de week vis, want dat is gezond. Vraag jij je wel eens af waarom vis zo gezond is voor jou en je peuter of kleuter?

Vis is niet alleen lekker, het bevat een vet wat je alleen maar in vis en schaal- en schelpdieren vindt. En juist dat vet maakt vis eten gezond. Daarom hoor je vaak dat je peuter of kleuter vette vis moet eten. Hoe meer vet, hoe beter in dit geval.

Dit vet vermindert de kans op hart- en vaatziektes en is belangrijk voor de ontwikkeling van de ogen en hersenen van je peuter of kleuter.  Vis bevat jodium, dit mineraal is een natuurlijke ontstekingsremmer en zorgt voor een goed werkende schildklier. Het eten van voldoende vis is bevorderlijk voor een goede weerstand en het binnenkrijgen van voldoende vitaminen.

Vis is lekker! Veel peuters die niet willen eten bezwijken voor een stukje vis. Je hoeft dit niet perse bij het avondeten te serveren. Gezellig met je kleuter naar de visboer voor een broodje haring of kibbeling. Of samen met je peuter een vispotje bereiden voor de lunch.

Heeft je peuter een eetprobleem en lukt het nu nog niet om twee keer per week een vette vis naar binnen te krijgen? Er zijn verschillende voedingssupplementen verkrijgbaar, waaronder visolie. Hierin zitten dezelfde gezonde vetten, mineralen en vitaminen. Let wel op, dit is niet een vervanging voor het eten van vis. Het is ter ondersteuning. Het nuttigen van vis is nog steeds het meest gezonde voor jou en je moeilijke etende peuter of kleuter.