Waarom je peuter en kleuter beter geen frisdrank kan drinken

Beter geen frisdrank voor je peuter of kleuterVoldoende drinken is belangrijk voor je kleuter of peuter. Let jij er wel eens op wat je je kindje te drinken geeft?

Wanneer je hierop let, zul je er misschien achter komen dat jouw kleuter eigenlijk wel veel frisdrank drinkt.

Natuurlijk vindt je peuter of kleuter limonade veel lekkerder dan een glaasje water of een kopje thee. Laat je niet verleiden door de vragende oogjes, te veel limonade of andere frisdrank is ongezond voor je kleintje.

In frisdrank zitten veel suikers, waardoor je peuter of kleuter te dik kan worden. Ook is het niet goed voor de tandjes. Er bestaan tegenwoordig suikervrije siropen, deze kun je af en toe als vervanger geven.

Echter, door de zoetstof heeft de siroop een zoete smaak waardoor je kleintje gewoon raakt met deze zoete smaak. Wanneer het ouder wordt, is de kans groter dat je kindje alleen maar limonade drinkt en er niet op zal letten of het de suikervrije variant is. Ook teveel zoetstof is niet gezond voor je peuter of kleuter.

Water of thee is de beste vervanger. Leer je kindje hier zo vroeg mogelijk aan wennen. Je zal merken dat je peuter of kleuter steeds vaker om een kopje thee of glaasje water vraagt. En dit zal blijven doen.