Waarom liever volkoren pasta voor mijn peuter?

Volkoren pasta is beter voor je peuterPasta, je peuter is er waarschijnlijk dol op en gelukkig kun je hier veel mee variëren. Op vakantie in Italië zie je de Italianen gewone, witte pasta eten. En die mensen zien er gezond uit. Waarom wordt volkoren pasta dan volop gepromoot?

Het antwoord is simpel: omdat volkoren pasta (en volkoren brood, zilvervliesrijst etc.) nou eenmaal gezonder voor jou en je peuter is. Vooral wanneer je peuter niet wil eten en jij hem of haar probeert te verleiden met pasta. Dan is volkoren pasta echt de betere keuze.

Volkoren pasta bevat veel vezels en vezels zijn goed voor de darmen en zorgen voor een voldaan gevoel. Ook op latere leeftijd blijven vezels belangrijk in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Leer je peuter nu al dat vezels gezond zijn, dan zal je kleintje in de toekomst deze gezonde gewoonte vasthouden.

Eten jullie erg gevarieerd, dan is witte paste af en toe geen probleem. Het kan een probleem worden wanneer je peuter weigert te eten. De witte pasta zal snel in de smaak vallen bij je boef en het gevolg hiervan kan zijn dat er witte paste geëist wordt!

Volkoren pasta ziet er niet zo lekker uit als witte pasta, je kunt het aantrekkelijker maken door vrolijk gekleurde groente toe te voegen. Denk aan rode tomaatjes, gele, oranje en groene paprika of een vrolijke oranje wortel. Zo leer je je moeilijk etende peuter direct dat er niet altijd saus bij een pasta gegeten hoeft te worden.

En eten jullie de pasta wel met een lekkere saus, maak deze dan vers. Je kunt hiervoor verschillende groenten pureren. Je peuter zal graag willen helpen met het bereiden van deze lekkere en gezonde saus!