Waarom vezels zo belangrijk zijn voor je peuter

Vezels zijn gezond voor je peuter en kleuter!Je hoort het genoeg om je heen: vezels zijn gezond! Het enige nadeel is dat vezels meestal in de voor je peuter of kleuter net iets minder lekkere producten zitten. Er wordt niet voor niets een vezelrijke pasta ontwikkeld die oogt en smaakt als gewone pasta. Kinderen willen lekker eten, gezond eten? Daar denkt je kleuter echt nog niet over na!Gelukkig hoeft je kleuter niet zelf voor het eten te zorgen. Dat doe jij en jij zorgt voor voldoende vezels.  Want je hebt geleerd dat vezels gezond zijn. Wat doen vezels eigenlijk voor jou, je peuter of je kleuter?

Vezels verlaten het lichaam via de ontlasting, nadat de vezels vocht op hebben genomen in de darmen. Dit heeft een gunstige werking op de stoelgang. Heeft je peuter of kleuter moeite met de ontlasting? Geef je kindje dan wat extra vocht en vezels.

Vezels zorgen ervoor dat je peuter of kleuter langer een verzadigd gevoel heeft en minder snel komt vragen om een snoepje of een koekje. Je peuter of kleuter blijft makkelijker in balans.

Verder zijn vezels, ook op latere leeftijd, goed voor de gezondheid. Ze hebben een gunstige werking op het slechte cholesterol waardoor er minder kans is op hart- en vaatziektes.  Ook zou het voldoende binnenkrijgen van vezels een positief effect hebben op het voorkomen van diabetes.

Geef je peuter dus een extra appeltje en je kleuter een extra bruine boterham mee naar school. Vezels zijn en blijven belangrijk voor je kindje.