Waarom visolie gezond is

Visolie. Klinkt niet lekker. Toch is het interessant om dit aan je kleuter of peuter te geven. Visolie bevat omega-3 vetzuren en deze dragen bij tot een goede gezondheid. Omega-3 vetzuren beschermen tegen verschillende kwaaltjes. Maar er is meer.

Recentelijk onderzoek van de universiteit in Oxford wijst uit dat kinderen die dagelijks hun portie visolie binnenkrijgen beter lezen en leren. Visolie bevordert de groei van de hersenen. Dit draagt bij aan een beter geheugen. Ook zou het een positief effect hebben op het gedrag van kinderen.

Voor volwassenen is visolie eveneens erg gezond. Het heeft een gunstig effect bij lichte depressiviteit, verlaagt het cholesterol gehalte en is goed voor bloed- en hartvaten. Het is wel een preventief voedingsproduct, het heeft geen zin om het pas in te nemen wanneer je iets mankeert.

Naast het eten van twee keer vette vis per week, kun je je peuter of kleuter visolie in de vorm van een voedingssupplement geven. Lees voor aankoop goed het etiket. De visolie moet zo puur mogelijk zijn, let op dat er weinig andere stoffen aan toegevoegd zijn.

Wanneer je dit voedingssupplement voor een maaltijd geeft, zal het een ritueel worden. Je peuter of kleuter zal er op een gegeven moment zelf om vragen. Op deze manier zul je jezelf ook niet vergeten. Je kleine draakje zal je eraan herinneren.