Waarom weet een ander het toch altijd beter?

Die ander weet niet wat beter is voor jouw peuter en kleuterJe peuter heeft een eetprobleem, je kleuter weigert te eten. Je zoekt overal naar informatie en probeert dit probleem zo goed mogelijk op te lossen. En het gaat hartstikke goed, je bent tevreden en vertelt dit natuurlijk ook aan anderen. Je bent zo opgelucht. Maar na je gesprek ben je ineens onzeker, want die ander weet en doet het beter.

Er zullen altijd mensen zijn die denken het beter te weten. Denken. Het is namelijk jouw gezin en jouw eetprobleem. Natuurlijk zijn tips om je kleuter aan het eten te krijgen altijd welkom. Maar er zijn altijd mensen die op een dwingende manier willen duidelijk maken dat zij het het beste weten. Dat soort tips en verhalen kunnen jou onzeker maken.

Helemaal nergens voor nodig. Laat deze mensen maar praten. Het ene oor in en het andere oor uit. Bij sommigen is het nou eenmaal altijd beter, mooier en gezelliger. Denken zij. Het gras lijkt altijd al groener bij de buren en sommigen kunnen dit gras nog net iets groener kleuren. Vergeet niet, ieder huisje heeft zijn kruisje. Natuurlijk is het fijn wanneer je kleuter goed eet en je peuter alles lust, maar dit maakt niet dat dat kindje beter of liever is dan het andere kindje.

Blijf positief en zelfverzekerd. Jullie zullen hier samen uitkomen, als gezinnetje. Ben je gefrustreerd omdat je kleuter niet wil eten? Bel dan een vriendin waarvan je weet dat die luistert zonder te oordelen. Jou lekker uit laat razen. Zodat je er met frisse moed weer tegenaan kan.