Wat eet je kind eigenlijk vanaf 1 jaar?

Wanneer je kind 1 jaar is, hoef je geen speciale hapjes meer te maken. Je kind is nu een jaar en kan gewoon eten wat papa en mama eten. Om aan alle vitaminen te komen bestaan er speciale voedingssupplementen voor kinderen vanaf 1 jaar. Eten jullie gevarieerd, dan is dit in principe niet nodig. Maar, aangezien je kind vanaf ongeveer 1 jaar een eigen willetje krijgt, is het misschien verstandig deze toch te gebruiken.

Een kind van 1 jaar heeft nog wel een bepaalde hoeveelheid aan zuivelproducten nodig. Zorg dat je peuter ongeveer 300 ml aan melk binnenkrijgt op een dag. Dit zijn twee tot drie bekertjes.

Gelukkig zijn er op internet genoeg voorbeelden te vinden van een voedingsschema voor een kind van 1 jaar. Ben je erg onzeker of je kind wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, gebruik dan zo´n voedingsschema. Niets om je voor te schamen; de meeste moeders van een kind van 1 jaar weten niet precies wat hun kindje eigenlijk allemaal kan eten. Mijn advies is echter: JIJ bepaalt WAT en WANNEER je kind eet, je kind bepaalt HOEVEEL het eet.

Wees niet bang om je gevoel te volgen. Je kent je kind nu al 1 jaar. Je weet best hoe hij in elkaar steekt. Je moedergevoel heeft meestal gelijk en deze laat je ook nu niet in de steek.

Een kind van 1 jaar is actief, wil de wereld ontdekken en overal vooraan staan. Is jouw 1 jarige een periode wat minder actief, geef hem dan uitdaging om in beweging te komen. Je kindje is al 1 jaar en er zijn een hoop leuke spelletjes die je met hem kunt doen. Balletje rollen en deze net niet in de handjes laten belanden. Dan moet je kleine spruit wel in beweging komen!