Wat is een flexitariër?

Je peuter of kleuter hoeft niet iedere dag vlees te etenMisschien heb je er al eens van gehoord: de flexitariër. Misschien ben je er zelf eentje zonder dat je het weet. Je geeft je peuter of kleuter niet iedere dag vlees. Want vis is ook gezond en een dagje vegetarisch eten ook.

Eet je minimaal één dag per week geen vlees dan ben je een flexitariër. Mensen zijn meer en meer bezig met het bewust eten van vlees. En op zoek naar een vervanging hiervoor. Of je het nou doet voor je gezondheid, het milieu of het welzijn van de dieren, we zijn allemaal minder vlees gaan eten.

Heeft je peuter al eens gevraagd waar dat heerlijke kippenpootje vandaan komt? Weigert je kleuter vlees omdat hij of zij het antwoord weet op die vraag? Blijf open en eerlijk over vlees. Je hoeft natuurlijk niet in details te treden. Je kan wel vertellen dat jij bijvoorbeeld alleen maar vlees koopt van beestjes die een goed leven hebben gehad.

Ook kun je je peuter of kleuter rustig vertellen dat het niet nodig is om iedere dag vlees te eten. Niet alleen omdat biologisch vlees nu eenmaal duurder is, maar omdat het beter is voor je gezondheid. Of het voortbestaan van de aarde. Wat voor jou de belangrijkste reden ook is.

Door bewust bezig te zijn met eten, zal je peuter of kleuter een gezonde relatie opbouwen met voedsel. Ook die peuter die niet wil eten. Geef niet op, geef de juiste begeleiding aan je kleintje. Over een aantal jaren zul je lachend terugdenken aan die kleuter met dat eetprobleem.