Wat is een volwaardige maaltijd voor mijn kleuter?

Een volwaardige maaltijd voor je peuter en kleuterEen peuter of kleuter eet nog niet zoveel simpelweg omdat de maag nog klein is. Je wilt wel dat je kindje alle voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn. Het is dus van belang dat je peuter of kleuter een volwaardige maaltijd voorgeschoteld krijgt.

Een maaltijd is volwaardig wanneer je peuter of kleuter iets eet uit elke productgroep:

Genoeg om te variëren en creatief te zijn, geef je peuter of kleuter tijdens elke hoofdmaaltijd een selectie uit deze producten. De hoeveelheid hangt af van de leeftijd van je kindje, een kleine peuter heeft minder nodig dan een grote kleuter.

Pasta vinden kinderen meestal erg lekker, kies niet alleen voor de witte pasta maar maak ook eens de volkoren variant. Hier zullen ze even aan moeten wennen, maar het is gezonder. Hetzelfde geldt voor zilvervliesrijst.

Een broodmaaltijd als avondeten is op zijn tijd echt niet erg. Geef er dan bijvoorbeeld komkommer bij of paprika. Laat je peuter eerst een boterham met hartig beleg eten, voordat hij of zij een zoete boterham krijgt. Een peutermaag is helemaal snel gevuld.

Door de variëren met producten uit de verschillende groepen, zal je peuter of kleuter gevarieerd eten en alle voedingsstoffen binnenkrijgen.