Wat zijn e nummers en zijn deze echt zo ongezond voor mijn kleuter?

Gezond eten voor je peuter en kleuterE nummers, er wordt veel over gesproken.
Ze zitten bijna overal in en zouden erg ongezond zijn voor je peuter of kleuter.

E nummers zijn hulpstoffen in voedingsmiddelen zoals smaakstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen. Door het gebruik hiervan blijft voeding langer houdbaar en ziet het er smakelijk uit. Zodat je peuter of kleuter gaat watertanden van wat er op het bordje ligt. Deze hulpstoffen krijgen pas een e nummer als ze geen aanwijsbaar risico voor de gezondheid opleveren.

Naast deze e nummers krijgt je peuter of kleuter veel geraffineerde suiker, witte koolhydraten en andere niet-natuurlijke voedingsstoffen binnen. De combinatie van dit alles kan ervoor zorgen dat je peuter of kleuter ongezond eet. Terwijl jij denkt je kindje gezond eten te geven.

Je bent het meest zeker wanneer je onbewerkte producten gebruikt. Deze zien er niet altijd even smakelijk uit en zijn niet ieder seizoen te verkrijgen, maar hier zitten geen hulpstoffen in. Deze producten zijn gezond voor jou, je peuter, je kleuter en het milieu.

Het kost een hoop tijd en energie om alleen maar onbewerkte producten te gaan gebruiken. Ook vinden sommigen het te duur. Toch doen een hoop mensen het al. Na een poosje zit het gebruik zo in het systeem dat het minder tijd en energie kost. Deze mensen eten minder vlees en laten luxe producten in de supermarkt, om zo de kosten te drukken.

Je kunt ook een middenweg zoeken. Je kan nooit helemaal voorkomen dat je kleuter hulpstoffen binnenkrijgt. Let op wat je in huis haalt en stap zo veel mogelijk over op onbewerkte producten.