Weet jij het verschil tussen vitaminen en mineralen?

Vitaminen en mineralen voor je peuter en kleuterJe vindt het belangrijk dat je peuter of kleuter voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Vooral als je de trotse ouder bent van een kleuter die weigert te eten. Eén van de dingen waar je je zorgen over maakt is het gebrek aan deze belangrijke bouwstoffen. Vraag jij je wel eens af wat het verschil is tussen beiden?

Zowel vitaminen als mineralen zijn onmisbaar bij veel processen in het lichaam van je kleuter of peuter. Je kleintje haalt ze samen uit gezond en gevarieerd eten. Als je een peuter met een eetprobleem hebt, kan het zijn dat je voedingssupplementen geeft. Ook hier haalt je peuter vitaminen en mineralen uit. Vitaminen en mineralen werken vaak samen, zo is vitamine D onmisbaar voor calcium als het gaat om de opbouw van de botten.

Zijn er wel verschillen dan? Jazeker, mineralen worden door planten en dieren opgenomen. Vitaminen daarentegen worden door planten en dieren aangemaakt. Via dieren en planten krijgt je peuter of kleuter beiden binnen.

Vitaminen en mineralen worden vaak in één adem genoemd omdat er meer overeenkomsten dan verschillen zijn. Het belangrijkste is dat je peuter of kleuter hier voldoende van binnenkrijgt. Ook je niet etende peuter en je kleuter met een eetprobleem. Probeer ervoor te zorgen dat je kleintje toch de verse producten binnenkrijgt en gevarieerd eet. Dan kom je al een heel eind!